Az Alienline Kft. egyetlen vizuáltechnológiai projektben egyesíti több nemzetközi kutatás-fejlesztést végző technikus közel egy évtizednyi mérnöki munkájának eredményét. A cél egy bármiféle külső segédeszköz nélkül használható, szabad szemmel élvezhető 3D-kijelző megvalósítása volt. A speciális technikán alapuló kijelző maga végzi a jobb és a bal szembe kerülő kép egymástól független továbbítását.

A speciális geometriai felépítésű kijelzőfelület mindkét szem számára a megfelelő szögben továbbítja a fénysugarakat, így éri el a tökéletes 3D-képhatást a néző számára. A jobboldali képek egy adott pillanatban a kijelzőfelület mikroprizmarendszerén keresztül csak a jobb felületen tükröződnek, így egy képvillanásnyi időre csak a jobb szem számára válnak láthatóvá, majd ugyanez történik a bal felületre vetülve is. E tökéletesen irányított fénysugarak mintegy 100 f/s sebességgel vetülnek a szembe, ezáltal nagyfelbontású 3D-hatás jön létre.

Az emberi agy két különálló képből állítja össze a valós 3D-képet, fejlesztésünk gyakorlatilag ennek szintetizálása egy speciális anyag képernyőbe-integrálásával. Az így kapott, kiváló felbontású 3D-kijelzőrendszer élvezetéhez semmiféle segédeszközre nincs szükség.

Az Alienline-termékekbe ezt a speciális 3D-kijelzőt építjük be. Az okostelefonok és tabletek kitűnő minőségben, a legnagyobb komfortot biztosítva sugározzák valamennyi 3D-mozifilmünket.

Az eszközök mellett 3D operációs platformot is fejlesztettünk Android-felhasználók számára, amely az operációs rendszer használatát teszi még élményszerűbbé.

Fejlesztéseink a 3D területén folyamatosan bővülnek, újabb és újabb technikai megoldásokkal.

Fejlesztéseink a 3D területén folyamatosan bővülnek, újabb és újabb technikai megoldásokkal.

  • 2D- és 3D-üzemmód közötti váltás egyetlen gombbal;
  • kristálytiszta 3D-térhatás;
  • a 3D-tárgyak a kijelző és a felhasználó szeme közötti térben érzékelhetők;
  • az agy számára sokkal relaxáltabb és naturálisabb módon képezi le a 3D vizuális élményt, mint a 3D-szemüveg vagy a VR-headset;
  • az új 10,1” 3D-kijelzővel szerelt tabletünk már egy teljesen új 3D-elektronikai rendszerrel van ellátva.